Advertentie

Tien aandachtspunten voor de belegger

- Om 18.30 uur worden de resultaten vrijgegeven van de Ierse stresstests. Dat weegt op de koers van KBC.

- Ageas wordt door Nomura een value trap: het noteert goedkoop, maar daar zijn goede redenen voor - is het dan wel goedkoop?

- In het algemeen zijn de beurzen positief ondanks de problemen in de Arabische landen, de gevolgen van de ramp in Japan en de schuldentoestand in de eurozone. Er wordt gerekend op economisch herstel en een verbetering van de Amerikaanse arbeidsmarkt, waar we morgen meer zullen over te weten komen.

- Belangrijke vaststelling: er vloeit geld weg van obligaties richting aandelen. Cyclische aandelen doen het momenteel goed: mijnen, chemiesector. De Australische dollar - een 'grondstoffenmunt' - staat tegenover de dollar op zijn hoogste punt sinds 29 jaar.

- Op 11 april start het Amerikaanse resultatenseizoen met de rapportering van Alcoa.

- De ECB zal mogelijk/waarschijnlijk op 7 april de rente verhogen. Ook de Bank of England gaat wellicht binnenkort de rente verhogen.

- Delhaize krijgt een adviesverlaging van RBS, de analisten zetten het aandeel op 'houden'.

- Kinepolis voert een kapitaalverhoging door van 4,33 euro per aandeel. Het bedrijf had te weinig schulden en zwom in de cash. Het aandeel stijgt afgetekend.

- Nog een cashprobleem, maar in de andere richting, bij Devgen: dat bedrijf haalde geld op met een privéplaatsing, het aandeel verliest 5 procent.

- Sioen gaat afgetekend hoger na goede resultaten.

Meer over dit alles tijdens de middagchat van 12 uur tot 12.30 uur.

 

Advertentie
Gesponsorde inhoud