Advertentie

Tien aandachtspunten voor de belegger

- Op de obligatiemarkt blijft de druk op Portugal aanhouden.De bredere financiële markten laten die problemen grotendeels aan zich voorbijgaan.

Met name de euro blijft er kalm onder.

- De Europese Raad heeft een akkoord bereikt over de financiering van het permanente noodfonds (ESM) dat vanaf midden 2013 in voege treedt.

- Wie ook vrijwel onverminderd optimistisch blijft, is de Duitse bedrijfsleider. Er is een minieme daling van de Ifo-index tegenover het recordpeil van februari.

- Wat zijn de gevolgen voor de oplopende grondstoffenprijzen voor Agfa-Gevaert? Het bedrijf gaf geen bijkomende commentaar bij de publicatie van de definitieve jaarresultaten, en dat werd niet geapprecieerd op de beurs.

- Immobel kreunt onder de moeilijke kantorenmarkt: lager dividend, geen verwachtingen.

- De Amerikaanse vastgoedmarkt mag dan nog in zak en as zitten, in de techsector kwam Oracle met goede resultaten en vooruitzichten.

- Het goud steeg vanmorgen na gisteren later op de dag gezakt te zijn door winstnemingen. Het zilver werd kortstondig afgeremd door een verhoging van de vereiste marges door de Chicago Mercantile Exchange voor de futureshandel.

- Mijnaandelen gaan hoger, niet alleen door het duurder wordende goud, maar ook door de verwachting dat meer grondstoffen nodig zijn voor het heropbouwen van de getroffen gebieden in Japan.

Meer over dit alles tijdens de chat van 12 uur tot 12.30 uur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud