Advertentie

Tien dingen die u als belegger moet weten: van financials over de VS tot het goud

- De financials herstellen na de publicatie van de Ierse stresstests. Er is geen directe impact op KBC van de hele reorganisatie van de Ierse financiële sector. In Ierland zijn de koersbewegingen van de financials over, maar in de rest van Europa is er meer sprake van opluchting. 

- Ageas herstelt uitgesproken nadat het aandeel gisteren zwaarder onder druk kwam door niet enkel de vrees voor de Europese periferie, maar ook door een heel negatief rapport van Nomura dat het aandeel een "value trap" noemde: optisch goedkoop maar eigenlijk heeft de lage koers zijn redenen, aldus de analisten van Nomura. 

- Er wordt uitgekeken naar het Amerikaanse banenrapport, dat om 14.30 uur wordt bekendgemaakt. Er wordt verwacht dat er in maart 190.000 banen bijkwamen en dat de werkloosheid op 8,9 procent bleef. 

- Opvallend is dat de verzekeraars in trek zijn, met name ook die verzekeraars die onder druk stonden na de rampen in Japan

- In Portugal vinden op 5 juni vervroegde presidentsverkiezingen plaats. De begrotingstoestand is er slechter dan werd gedacht en de markten verwachten dat Portugal in de loop van de komende weken noodhulp zal vragen aan Europa. 

- De olie gaat hoger, zowel door de onrust in de Arabische wereld en de oorlog in Libië als door de verwachting dat de wereldwijde groei de vraag blijft hoger stuwen. 

- Het goud sloot donderdagavond op een nieuw record. Dat komt door de crisissen in de wereld, de lage rente en de inflatievrees. De stijging van het goud is wel aan het afnemen, dat kan te maken hebben met de verwachting dat de rente gaat stijgen en de opportuniteitskost voor het aanhouden van goud dus toeneemt. 

- De obligatierendementen in de VS en Europa zitten wat in de lift, want de positieve groeivooruitzichten gekoppeld aan hogere prijzen voor grondstoffen en energie doen vrezen voor hogere inflatie. 

- De markt gaat uit van een renteverhoging door de ECB volgende week, maar inmiddels neemt ook de speculatie toe dat de Fed sneller dan verwacht de rente zou kunnen verhogen. 

- In China trok de industriële activiteit in maart weer aan na drie maanden afzwakkende groei. 

Meer over dit alles van 12 uur tot 12.45 uur tijdens de chatsessie. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud