Advertentie

Tien dingen die u als belegger moet weten: van goud en zilver over Duitse banken tot Alfacam

Goud en zilver staan op records - inflatie is volop een thema op de markten. 

- Uit de notulen van de Fed blijkt verdeeldheid over het huidige heel soepele beleid. In de eurozone daarentegen zal de rente morgen naar alle verwachting worden opgetrokken. China deed dat gisteren al. 

Commerzbank gaat kapitaal met 11 miljard opttrekken om staatssteun versneld terug te betalen. Deutsche Bank vraagt de aandeelhouders toelating om tot 18 miljard euro vers kapitaal op te halen. 

- Moody’s verlaagt rating Portugese banken. Dat is een gevolg van de ratingverlaging voor het land zelf: een verzwakte staat is minder in staat de lokale banken te helpen indien dat nodig moest zijn. 

-  Alfacam gaat meer dan 10 procent hoger. Het televisiedienstenbedrijf van Gabriel Fehervari ligt in poleposition om het wereldkampioenschap voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 in beeld te brengen, liet het bedrijf weten. 

MDxHealth zakt ruim 17 procent. Het diagnosticabedrijf heeft 8,2 miljoen euro opgehaald aan 1,5 euro per aandeel. 

- Solvay noteert vandaag weer positief. De eerste reactie na de bekendmaking van de overname van Rhodia was positief, gisteren ging het lager maar nu dus weer hoger. Opvallend op onze site: de beleggers liggen niet echt wakker van het verhaal - is mijn indruk een beetje. 

- Het gewicht van Apple in de Nasdaq100 wordt verlaagd van 20,49 procent tot 12,33 procent, dat van Microsoft en Cisco wordt meer dan verdubbeld. Voor de technische analisten: volgens Jamie Chisholm van de FT.com vormt Apple een hoofd en schouders formatie die een verzwakking doet vermoeden. 

- Shanghai en Hongkong presteerden goed, er wordt van uitgegaan dat China de rente dit jaar wellicht niet meer sterk zal verhogen. 

Meer over dit alles tijdens de middagchat, van 12 uur tot 12.45 uur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud