Advertentie

Tien dingen die u als belegger moet weten: van grondstoffen over Japan tot China

- Inflatie: de nieuwe marktenobsessie. Zilver en goud scheren hoge toppen. Het zilver staat op 41,93 dollar per ounce op een nieuw hoogtepunt sinds 31 jaar. Het goud noteert op het record van 1.476 dollar per ounce. 

- Vandaag geeft Alcoa de aftrap voor het Amerikaanse resultatenseizoen, nabeurs. Er zal  dit seizoen worden uitgekeken naar de margeontwikkeling: in welke mate drukken de stijgende grondstoffenprijzen de winsten? Koper en tin bijvoorbeeld zitten ook volop in de lift.

- De olie noteert wat lager. Khadaffi stapt in met een 'stappenplan' dat gezanten van de Afrikaanse Unie hebben opgesteld, maar in dat plan is geen sprake van aftreden. 

- Patrick Millecam (Value Square) noemt in de weekeindekrant palmolie een heel sterk en fundamenteel onderbouw groeilandenverhaal. 

- De Zwitserse grondstoffengigant Glencore zou deze week de start geven voor zijn lang verwachte beursgang. 

- De verliezen op de Europese beurzen zijn groter geworden nadat zich in Japan een nieuwe zware aardbeving voordeed.

- De Japanse overheid heeft de evacuatiezone rond de kerncentrale van Fukushima uitgebreid, omdat er te hoge niveaus van opgehoopte straling worden gemeten.  Ook nog: volgens Tokyo Elektric Power Company (Tepco) is de stroomtoevoer van de eerste drie reactoren onderbroken door de nieuwe aardschok nadat zich een nieuwe zware aardbeving heeft voorgedaan. 

- De Britse banken krijgen strenge kapitaalregels opgelegd, maar mogen zaken- en consumentenbankieren blijven combineren.

- NYSE Euronext wijst het tegenbod van Nasdaq OMX Group en IntercontinentalExchange af. Er wordt vastgehouden aan het samengaan met Deutsche Börse.

-In het afgelopen kwartaal heeft China zijn eerste trimestrieel tekort op de handelsbalans geboekt in zeven jaar. Dat is op zich goed nieuws: het kan er op wijzen dat China minder uitsluitend op zijn exportmachine teert en ook de binnenlandse vraag aantrekt.

Meer over dit alles tijdens de chat van 12 uur tot 12.30 uur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud