Advertentie

Tien dingen die u als belegger moet weten: van Portugal over China tot Sioen

- Portugal vraagt noodhulp. Wat iedereen verwachtte, is nu dus gebeurd. De markt lijkt er de laatste tijd van uit te gaan dat de problemen beperkt blijven tot Griekenland, Portugal en Ierland. Vandaag zien we of dat klopt, want er is een vieling van Spaanse staatspapier. 

- Wat er ons doet aan denken: ook de Amerikaanse overheid heeft zo haar schuldenprobleem. De kloof tussen Republikeinen en Democraten kan er snel leiden tot het sluiten van een groot deel van de overheidsinstellingen.

- De ECB trekt meer dan waarschijnlijk de rente op met 25 basispunten. De grote vraag is wanneer we de volgende verhogingen moeten verwachten, de persconferentie na de beslissing zal dus weer belangrijk zijn. Voor meer uitleg over de codetaal van de ECB én onze quiz & discussie zie vorige post

- In China is de beroemde kunstenaar en criticus Ai Weiwei nog altijd 'verdwenen'. De Chinese dictatuur laat nu weten dat een onderzoek loopt naar 'economische misdaden' van de kunstenaar. Commentatoren hebben het over de 'Big Chill' in China, waar ook critici die veel gematigder en voorzichtiger zijn dan Weiwei de laatste tijd worden aangehouden of 'verdwijnen'. 

- De Bank of Japan handhaaft het nultentebeleid en gaat voor 8,2 miljard euro leningen verschaffen aan financiële instellingen. 

- De financials stijgen overal in Europa omdat de vrees voor een Portugese wanbetaling nu is verrminderd. 

- Spector stijgt vanmorgen 11 procent, er is geen concrete aanleiding. 

- Sioen verkoopt zijn dochter Roland International - de invloed op het aandeel zou theoretisch niet erg groot moeten zijn. 

- Ablynx gaat afgetekend hoger, dit kwartaal wordt een cruciale studie gepubliceerd over een reumamedicijn. 

- Devgen zit in de lift, woensdag raakte bekend dat Rudi Mariën bij de kapitaalverhoging 3 miljoen euro inbracht. 

Meer over dit alles tijdens de middagchat van 12 uur tot 12.45 uur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud