Advertentie

Tien dingen die u als belegger moet weten: van Spector over de dollar tot grondstoffen

- De nieuwe Japanse aardbeving, die gisteren de beurzen aan het schrikken bracht, valt mee inzake menselijke tol en schade. De beurzen herstellen. 

- De mijnbouwgroepen zitten in de lift. De markten gaan uit van voortgezette economische groei en zien ook de Europese renteverhoging in dat perspectief. 

- Spector schiet hoger, Photomedia heeft een kredietovereenkomst met NIBC Bank. Gisterenmiddag stond het aandeel al 11 procent hoger bij heel drukke handel, toen was nog niets geweten. Enfin, er was nog niets publiek, wat nog iets anders is. 

- De Amerikaanse parlementsleden hebben vandaag nog de kans de sluiting van een goed deel van de overheid te vermijden door een akkoord te bereiken over de begroting. Indien niet is er een 'shutdown' vanaf zaterdag 6 uur Belgische tijd. 

- De dollar lijkt hier onder te lijden - en ook onder de renteverhoging in de eurozone (plus de waarschijnlijkheid van verdere verhogingen). 

- Goud en zilver zitten in de lift, het woord van de dag is 'inflatievrees'. In dat verband: ook de olie stijgt fors. Niet alleen wegens Libië en omdat het vrijdag is in de Arabische wereld met de inmiddels traditionele opflakkering van protesten, maar ook omdat in Nigeria verkiezingen voor de deur staan - en daar zou wel eens wat chaos kunnen rond ontstaan. 

- De  stijging van andere grondstoffen zoals koper heeft meer te maken met positieve inschattingen van de wereldwijde eocnomische groei. 

- De yen noteert zwakker, de Australische dollar hoger. Mogelijk komt de carry trade speculatie terug (lenen in lage of niet-rentende munt om dan geld in te zetten op bv grondstoffen en grondstofgerelateerde munten zoals de Australische dollar). 

Meer over dit alles tijdens de chat van 12 uur tot 12.30 uur of 12.45 uur (al naar gelang de belangstelling). 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud