Advertentie

Tien dingen die u als belegger moet weten

- De economische sentimentsindicatoren in de eurozone zitten nog boven hun gemiddelde maar kenden in maart toch een dip, met name in Portugal, Griekeland en Spanje. Frankrijk, Nederland, België en Italië verbeterden nog. De Belgische  inflatie loopt op naar 3,5 procent. 

- Ibt-Bebig gaat wat hoger al is de winst licht onder verwachting, omzet is evenwel gestegen en dat lijkt de doorslag te geven. 

- CMB keert een 6 procent hoger dividend uit. 

- Cofinimmo verkoopt oververhuurde kantoogebouwen die moeten worden opgeknapt en investeert in rusthuizen - de jongste transacties passen helemaal in die strategie. Het aandeel beweegt nauwelijks. 

- Spadel heeft het moeilijk de Benelux-consument te overtuigen flessenwater te blijven kopen. 

- Spanje en Italië behoren niet langer tot de Europese periferie - beleggers geloven niet direct dat die grotere eurolanden echt in financiële problemen geraken. Portugal en Griekenland zijn duidelijk een heel ander verhaal, maar daar heeft de euro nauwelijks last van. "Het zit al in de koersen", wordt dan gezegd. 

- Fabrieken in Japan herstarten hun productie en dat droeg bij tot een positieve beursdag in Azië. 

- Wall Street ging hoger door het optimisme over de Amerikaanse economie. Bij de Fed werden commentaren opgetekend over een sneller dan voorziene inperking van de stimulusmaatregelen. De beurs bekijkt dit niet als negatief, maar als een teken van vertrouwen. 

- De markt kiest vanmorgen weer voor risico: de yen daalt, de Australische dollar stijgt. 

Meer over dit alles tijdens de marktenchat van 12 uur tot 12.30 uur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud