Advertentie

Tien dingen die u als belegger moet weten

- Gisteren hadden we het tijdens de middagchat nog over het bedrijfsmodel van Dexia. Nu blijkt dat ook Moody's vragen heeft en de ratings onder herziening plaatst voor een mogelijke verlaging. 

- Tijdens diezelfde middagchat ging het ook over de alternatieve energie-aandelen, die het goed deden na de verkiezingsoverwinning van de Duitse Groenen. Vandaag tuimelt 4Energy ruim 10 procent lager. Door het uitstel van Amel III, een productiesite voor biocoal, kan het groenestroombedrijf zijn afspraken met de huisbankiers niet nakomen. De groep uit de Oostkantons is daarom op zoek naar vers geld.

- De olietankerrederij Euronav kwam met definitieve jaarresultaten en die kwamen zoals verwacht ongeveer overeen met de voorlopige resultaten. Het bedrijf keert geen slotdividend uit, toch koerst het hoger.

- Het biotechbedrijf Ablynx wint terrein: is gestart met een Fase I/II-klinische studie met zijn Nanobody ALX-0061 (iets tegen reumatoïde artritis).

Philips stond gisteren nog in het strafhoekje wegens de onderpresterende televisiedivisie. Nu dat blijkt dat de groep die afdeling wel eens zou kunnen verhogen, stijgt het aandeel.

- Siemens zet ook één en ander in de verkoop: de groep werkt aan de beursgang van de verlichtingsdivisie Osram.

- Hoe gaat het inmiddels met de Amerikaanse economie? Het zwaartepunt ligt deze week op het banenrapport van vrijdag, maar vandaag is er nieuws over de huizenmarkt met de Case-Shiller index en ook krijgen we gegevens over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

- De euro stijgt. Voorzitter Trichet van de ECB heeft het nog eens duidelijk gezegd: de inflatie in de eurozone zit duurzaam boven de norm zodat een renteverhoging wel heel waarschijnlijk wordt. 

- De grondstoffen gaan lager, ook het goud verliest wat terrein. Gek genoeg misschien, maar de Australische dollar ging naar zijn hoogste punt sinds 29 jaar. 

Meer over dit alles tijdens de middagchat van 12 uur tot 12.30 uur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud