Advertentie

Tien dingen die u als belegger moet weten

- De tweejaarsrente in Portugal en Ierland schiet omhoog tot een record. Bovendien verlaagde Moody's de rating van 30 Spaanse banken en  clearinghuis LCH Clearnet maakte de verplichtingen voor handelen in Iers staatspapier strenger. Vandaag en morgen vindt een cruciale Europese top plaats over de stabilisering van de eurozone. 

- De olieprijs staat boven de 115 dollar per vat door de spanningen in tal van Arabische landen en de gevechten in Libië maar verliest wat terrein nu net zoals heel wat andere grondstoffen na een sterke handelsdag gisteren. 

- Ageas neemt de Britse verzekeraar Castle Cover over. 

- Er is mogelijk een bod op komst op Intervest Offices door de Antwerpse vastgoedgroep Elad-Brody. 

- De Nationale Bank verhoogt haar dividend tot 124,59 euro netto per aandeel, tegenover 94,86 euro vorig jaar. De verhoging van het dividend is vooral te danken aan het uitzonderlijke dividend dat de Nationale Bank van de Bank voor Internationale Betalingen heeft ontvangen.

- Goud en zilver staan hoog waarbij het goud op 1.444 dollar per ounce flirt met het intraday hoogtepunt en het zilver gaat boven de 37 dollar per ounce, een hoogste punt sinds 30 jaar. Belangrijk is hier de psychologie van de goudbeleggers te begrijpen, zoals Dave Kansas opmerkt op WSJ MarketBeat: de blijvend slechte huizenmarkt in de VS doet hen vrezen voor een derde ronde kwantitatieve versoepeling en daaraan gekoppelde geldontwaarding. Het feit dat ook de Bank of Japan volop liquiditeiten in het systeem pompt na de ramp draagt bij tot de somberte over de waarde van het geld, ook al is er in Japan nauwelijks enige inflatie. Tenslotte zijn er de geopolitieke spanningen in de Arabische wereld. 

- CEO Nicolas Saverys van Exmar verkocht 176.000 aandelen van het gastankerbedrijf. 

- Bank of America haalt Nyrstar van de kooplijst. De analisten zijn nu meer geïnteresseerd in de sectoren kolen en goud. 

Meer over dit alles tijdens de marktenchat van 12 uur tot 12.30 uur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud