Tigenix herstelt fors

Beste Bear&Bull Blog lezer en discussiegenoot, in de nieuwe rubriek AandelenWatch bekijkt Bear&Bull individuele aandelen. Hierbij zullen in ruime mate Belgische aandelen aan bod komen. Het is zeker niet de bedoeling koop- of verkoopadviezen te geven, maar wel van opvallende koersbewegingen te bespreken en hierbij onze vragen en bedenkingen neer te schrijven. U bent meer dan welkom op uw beurt speciale ontwikkelingen te signaleren en uw ideeën terzake te laten weten!

We gaan van start met het aandeel Tigenix.

Sinds enkele zittingen loopt het biotechaandeel Tigenix in de kijker. Dinsdag kwam er 7,8 procent bij, 10,86 procent gisteren en plus 14,32 procent op het moment dat ik dit schrijf. Natuurlijk, op 4,55 euro, zitten we nog een stuk verwijderd van de introductieprijs van 5 euro en zeker van de eerste slotkoers van 5,62 euro. Maar blijkbaar heeft zich een herstel ingezet.

De vraag is: wat heeft Tigenix toch misdaan om sinds maanden zo te worden afgestraft?

Sinds de beursinstroductie in maart 2007 kwam het bedrijf met weinig nieuws. Maar elk bericht dat er kwam, was positief voor de onderneming. Of het nu ging over een partnerschap met Cognate Bioservices of over de aankoop van een fabriek in Memphis.

Begin deze week maakte het biotechbedrijf gewag van positieve resultaten bij het klinisch onderzoek naar ChondroCelect, een celtherapie die zich toespitst op een duurzaam herstel van gebreken van het kraakbeen in de knie. En vooral, eind dit jaar zal het bedrijf voor het eerst een product op de markt brengen.

Is het deze informatie die het Leuvense aandeel deed opveren? Of zijn de beleggers van oordeel dat nadat het aandeel tot de helft van zijn waarde had verloren, een bodem is bereikt en dat koopjesjacht is aangewezen? Of is er een mystery shopper die profiteert van de laatste soldes?

Anne-Sophie Bailly

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud