Advertentie

Tijd gewonnen, maar de weg is nog lang

De Portugese veiling is dus gelukt. Er werden dan ook de nodige inspanningen voor gedaan. De ECB kocht voordien al Portugees papier. Japan liet weten dat het de eurozone wil helpen en volgde daarmee in de voetsporen van China. De Europese commissaris voor Monetaire Zaken, Olli Rehn, beloofde in de FT een alomvattende aanpak van de schuldencrisis.

Portugal bleef voor de looptijd op tien jaar ook onder de kritische 7 procent drempel. Alhoewel de opluchting groot is, blijven heel wat waarnemers toch denken dat het land hulp zal moeten vragen.

Er volgen deze week nog wel meer spannende momenten. Morgen, donderdag, veilt Spanje voor 3 miljard euro en Italië 6 miljard euro.

De Financial Times bracht ook de situatie in België op zijn homepage. In het artikel wordt gezegd dat de cijfers over het tekort in 2010 beter zijn dan verwacht. Er wordt ook verwezen naar beloftes voor verdere begrotingsinspanningen en naar de hervatting van de politieke onderhandelingen. Tegelijk wordt gezegd dat de schuld bij de hoogste in Europa is en dat er nog geen zicht is op wanneer een nieuwe regering zou kunnen worden gevormd.

Voor zowel de eurozone als België luidt de voorlopige conclusie dat vandaag wat tijd is gewonnen om orde op zaken te stellen, maar dat de weg nog lang is.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud