Advertentie

Tijd kopen

De verwachtingen voor de resultaten van Apple waren hooggespannen, maar ze werden ruimschoots geklopt. IBM en ASML kwamen ook met puike resultaten. 

Nu, het is allemaal technologie, maar dat wil uiteraard niet veel zeggen. Apple presteert buitengewoon goed en de belegger kan uitkijken naar een reeks nieuwe productlanceringen.

ASML daarentegen is een heel ander bedrijf het maakt apparatuur voor de chipindustrie. Het gaf geen concrete verwachting voor de orderinstroom en dat roept vragen op. 

IBM is weer een heel ander verhaal van mainframes en een diversifiëringsstrategie richting analytische software en cloud computing. 

De "beurzen blijven hangen" titelen we op de site, maar enig perspectief is op zijn plaats. De Amerikaanse beurs staat dicht bij een nieuw hoogste punt sinds 27 maanden, merkt de FT.com op. 

De euro doet het goed, ook al staat het in de sterren geschreven dat de Europese periferie afstevent op schuldherschikkingen. Europa koopt gewoon tijd om de banken de gelegenheid te geven zich te versterken tegen wanneer de klap komt, zo legt Citigroup-econoom Michael Saunders uit in de krant. 

De grondstoffen zitten in de lift. De beurs van Shanghai mag dan al negatieve technische signalen te zien hebben gegeven, vandaag maakte ze een deel van het verlies van maandag goed. Ook hier blijven voor de wat langere termijn vragen

De vraag blijft of zowel Europa, de VS als China eigenlijk niet gewoon tijd hebben gekocht of nog altijd kopen. Europa en de VS met stimulerings- en reddingsplannen (de ene al wat driester als de andere), China door eveneens grote stimuleringsplannen waarvan de inflatoire effecten nu moeizaam worden bestreden. 

Nu hoeft het winnen van tijd zeker geen slechte strategie te zijn - maar beleggers doen er goed aan te beseffen dat pijnlijke aanpassingen en allerlei spanningen ons wachten. 

Meer over dit alles tijdens de middagchat, van 12 uur tot 12.30 uur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud