Tips & tricks voor 'propere' beleggingen

(tijd) - Cleantech (of schone technologie) is sexy, zeer sexy maar kan je als belegger ook munt slaan uit de het streven naar steeds minder vervuilende technologieën. Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen?

Yves Vaneerdewegh, investeringsmanager van Quest Cleantech Fund, beheert 6 miljoen euro en kan dit jaar een winst van 40 procent voorleggen, de beste prestatie in zijn niche volgens morningstar.be. Hij ziet cleantech veel ruimer dan alleen maar hernieuwbare energie en bekijkt ook bedrijven als Transics, Umicore, Tanberg (software voor videoconferenties) en zelfs VPK (papierrecyclage).

De beurshype in zonne-energie is weg. Maar er zijn nieuwe hypes. Welke? 'LED's en batterijen', aldus Vaneerdewegh. Wat wordt de hype van morgen? 'Moeilijk in te schatten maar wij zijn sinds kort onze belangen in water- en afvalbeheer aan het verhogen.'

Het volledige interview met Vaneerdewegh leest u morgen in De Tijd.

Klik hier voor de slides van een recente presentatie van Vaneerdewegh op de VFB-happening. U vindt er onder andere een overzicht van de bedrijven waarin het fonds investeert. U zal zien dat het fonds investeert in een brede waaier van activiteiten, die niet altijd voor de hand liggen.

Jan De Schamphelaere

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud