Traders en geld

In mijn vorige post had ik het over het voorstel van Martin Wolf om de salarissen van het topkader bij banken meer af te stemmen op duurzame prestaties, eerder dan op kortetermijngewin.

Ik vreesde even hiermee toorn en razernij op te wekken in de sector, maar het tegendeel is waar! Niet alleen had ik zonet een fijn gesprek waarbij ik (of eerder Martin Wolf) gelijk kreeg over de beloningssystemen, maar meteen verbond mijn gesprekspartner dit met de beloningssystemen van traders bij hedgefondsen:

Als trader van een groot fonds kan je vier jaar op rij een zeer riskante techniek beoefenen en premies opstrijken waarmee je voor de rest van je leven niet meer hoeft te werken. Als het fout loopt, wordt je in het slechtste geval ontslagen maar hoef je die premies van de voorbije jaren niet terug te betalen en kan je gaan rentenieren. Bernanke riskeert nu het onevenwicht gewoon te verlengen in plaats van op te lossen.

Nu we het toch hebben over hedge funds: het is wel erg stil de laatste tijd rond deze instellingen. Heel wat waarnemers dachten dat vooral aan die kant lijken uit de kasten zouden tuimelen. Zitten die fondsen nu ook op het tandvlees of hebben ze zich allemaal ingedekt? We proberen het uit te zoeken...

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud