Umicore of het primus-syndroom

De beurslieveling van 2007 ligt donderdag onder vuur. Umicore, dat vorig jaar 31 procent steeg, tuimelde in de loop van de dag zo'n 10 procent lager en noteert omstreeks 15.20 uur nog zo'n 6 procent lager. Wat gebeurt er? Moest de specialist in materialentechnologie slechte cijfers opbiechten? Kwamen er lijken uit de kast vallen?

Niets van dit alles. Integendeel zelfs. De onderneming kwam met resultaten binnen de vooropgestelde guidance. De financiële analisten laten weten dat de cijfers inderdaad goed zijn. KBC Securities blijft op "kopen" met een koersdoel van 180 euro, een koersdoel dat ook wordt gehanteerd door Bank Degroof die op "accumuleren" blijft.

Voor CEO Thomas Leysen van Umicore is het duidelijk waarom het aandeel zo wordt afgestraft. De voorbije jaren publiceerde de groep altijd resultaten die hoger waren dan de eerder bekendgemaakte verwachtingen. Dit was nu niet het geval. Gewend aan "een ietsje meer" verkochten een aantal partijen. Dat komt er nu van, van voorzichtig te zijn met vooruitzichten en systematisch goed te presteren. Een beetje als een scholier die altijd met 20/20 thuiskomt en dan wordt gestraft omdat het maar 18/20 is.

Stéphane Wuille

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud