UUU, de jongste telg in de economen-lettersoep

Norbert Walter, de afscheidnemende hoofdeconoom van Deutsche Bank, is bepaald somber over de toekomst. Hij voorspelt een economisch herstel in UUU-vorm. En helaas zijn we nog maar aan het tweede beentje van de eerste U.

En vreest Walter, die in 20 jaar als Deutsche-hoofdeconoom tot één van de invloedrijkste stemmen op de Europese financiële markten uitgroeide, dat we dus nog twee donkere periodes voor de boeg hebben.

Meteen schenkt Walter ons ook als afscheidcadeau een aanwinst voor de groeiende 'lettersoep' van herstelscenario's. We hadden al de L (pijlsnelle val, vervolgens nauwelijks heropleving) die vooral begin dit jaar erg populair was, de V (snelle heropleving en vervolgens happy ever after), de W (snelle heropleving om vervolgens weer in de malaise weg te zinken) en U (een tergend traag herstel).

Bovenop die lettersoep tracteerden economen ons ook al op een 'hockeystick'-herstel en een 'omgekeerde vierkantswortel'. Maar gelet op het niet bepaald smetteloze track record van economen de voorbije jaren is de kans reëel dat er ondanks die lettersoep toch nog een heel ander scenario uit de bus komt. Laten we dat herstelscenario voorlopig 'X' noemen.

KVS

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud