Advertentie
Advertentie
korte metten

Uw aandacht is geld waard

Uw aandacht is geld waard. ©BELGA

Uw aandacht is beperkt, vast ook bij het lezen van dit stuk. Nieuwe projecten bij VIER en VIJF tonen dat de adverteerders steeds innovatiever moeten zijn in de strijd om uw aandacht. Want uw aandacht is geld waard.

Kennen we het niet allemaal? U bent samen met uw partner, kinderen of huisgenoot naar een aflevering van een verslavende serie aan het kijken en plots moet iemand naar het toilet. Vroeger was dat een horrorscenario voor de persoon met de kleine blaas, nu kunt u de serie dankzij de digicorder even pauzeren. De persoon die achterbleef voor de buis, moest tot nu toe genoegen nemen met een bevroren scherm. 

Dat is niet langer het geval als het van SBS afhangt, de groep boven de zenders VIER en VIJF. Wie een programma pauzeert, krijgt straks in de plaats van het bevroren beeld een reclameboodschap te zien. VIER en VIJF beginnen voor het einde van het jaar met proefdraaien. SBS werkt voor de innovatie samen met de aandeelhouder Telenet, die de technische kant voor zijn rekening neemt.

SBS doet een nieuwe stap in de strijd om iets wat een schaars goed is geworden en daardoor veel waard is: uw aandacht. Tijdens de klassieke reclameblokken konden televisiezenders door de opneem- en doorspoelknop de aandacht van de gemiddelde televisiekijker niet meer trekken. Dat ligt anders als de gebruiker bewust kiest op pauze te duwen. Tijdens het pauzemoment is reclame voortaan een nieuwe factor. Het moment is niet veraf dat reclame voor biermerk X op het scherm verschijnt en dat u roept naar de persoon die terugkeert van het toilet: 'Schat, breng je een blikje van [biermerk X] mee?'.

Ook elders is aandacht en focus een belangrijk goed. Chinese beleggers dumpen en masse aandelen omdat ze vrezen dat de ramp in Tianjin de aandacht van de overheid doet verschuiven van de economische stimuli naar anticorruptiemaatregelen. Dat de huizenprijzen voor de derde maand op rij stijgen, versterkt de vrees dat de aandacht van de overheid voor de economische toestand zal dalen. De beurs van Shanghai gaat 6,2 procent lager. 

Voorts in het nieuws:

- De hogere liquidatieheffing zorgt voor het opdoeken van een 10.000-tal vennootschappen.

- De betere beestenboel, met een ijsbeer met zorgen en het beleggen in kanaries.

- Thailand gaat op zoek naar een verdachte van de bomaanslag in Bangkok

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud