Advertentie
Advertentie
korte metten

Vallen en opstaan

Twee actrices struikelen terwijl ze het podium beklimmen ©REUTERS

We weten nog altijd niet welke kant het uitgaat met de Grieken: staat het land nu op of valt het helemaal om? Ethias probeert dan weer de rug te rechten en Alain Bernard van DEME doet dat al een hele tijd.

Niemands leven loopt over rozen. Het is een constant proces van opstaan, struikelen en af en toe vallen. De een slaagt er al beter in dan de ander om rechtop te blijven. Er is een portie geluk mee gemoeid, maar misschien vooral moed, optimisme en doorzettingsvermogen.

Op de beurzen is er vanmorgen weinig optimisme te bespeuren, en dat heeft – net als donderdagavond in New York – met Griekenland te maken. Athene gaat de 300 miljoen euro die voor vandaag was voorzien, nog niet terugbetalen aan het IMF. Neen, eind deze maand gaan de Grieken drie leningen in een keer terugbetalen. Alsof ze dan wel geld zullen hebben. Nu, ze rekenen vooral op verse leningen van hun geldschieters. Maar de eisen die de geldschieters daaraan koppelen, lusten ze niet. Ze dreigen zelfs met nieuwe verkiezingen. De crisis is dus verre van bezworen.

Ethias zet wel een stap voorwaarts door 150 miljoen euro vers geld op te halen. Middelen die moeten dienen om de kapitaalpositie te versterken, zoals de Nationale Bank heeft opgelegd. Ethias kampt onder meer met de erfenis van zijn First-rekening en verloor ook een geschil met de fiscus.

Wie trots rechtop staat, is Alain Bernard. De topman van DEME kreeg donderdagavond de Vlerick Award. Hij heeft de bagger- en milieugroep de laatste jaren voorbeeldig verder uitgebouwd. Bernard begon bij het toenmalige Dredging International in 1980 en is sinds 2006 CEO van DEME.

Een man die alles weet van vallen en opstaan, is de Australische zakenman Alan Bond, die op 77-jarige leeftijd is overleden na een openhartoperatie. Hij begon met niets, trof een rijke bruid en bouwde in geen tijd een indrukwekkend imperium op. Maar hij hield niet stand: hij ging persoonlijk failliet en belandde zelfs vier jaar achter de tralies voor fraude. Nadien wist hij toch nog een aardig fortuintje te verzamelen.

Nog in het nieuws:

- Er is een minnelijke schikking in de maak tussen HCBS en het Belgisch gerecht.

- Er zijn iets minder kandidaten voor het toelatingsexamen voor arts en tandarts. En het examen is bijgewerkt om de belachelijke toestanden van vorig jaar te vermijden.

- Volgens De Standaard zou Luc Vansteenkiste betrokken geweest zijn bij een zwartgeldcircuit bij Recticel.

- Waarschijnlijk kunnen vrouwen in de VS binnenkort een pilletje kopen dat hen meer zin in seks geeft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud