Verwarring over embargo's en de natuur van het internet

De laatste loodjes van het resultatenseizoen wegen het zwaarst, zo zucht een collega, die mij vervolgens een bizar verhaal vertelt over embargo's en internet.

Vanavond nabeurs moest Fountain met resultaten komen. Nu hebben sommige bedrijven de voor journalisten aangename gewoonte hun resultaten onder embargo door te spelen. Dat betekent dat de resultaten door ons al kunnen worden bestudeerd, dat we vragen kunnen stellen en het artikel klaarzetten voor publicatie.

Toen een collega vrijdagmiddag contact opnam met Fountain, zei een medewerkster daar dat het communique onder embargo beschikbaar was... op de site. En of we toch zeker het embargo wilden respecteren.

Het maken van duidelijke afspraken over het al dan niet geven van informatie onder embargo heeft tot doel alle beleggers op hetzelfde moment te voorzien van informatie. Dat is natuurlijk niet helemaal meer het geval wanneer informatie vrij geruisloos op de bedrijfssite verschijnt - in het geval van Fountain bleek dat overigens al sinds donderdagavond het geval te zijn. En wanneer dan nog wordt gevraagd die publieke informatie als "onder embargo" te behandelen, wordt het wel heel verwarrend...

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud