Advertentie

Vijf dingen die een belegger moet weten

De aandelenmarkten gaan onversaagd hoger. Enkele cruciale punten bij het begin van deze week:

- Er is hoop dat Japan zijn nucleaire situatie onder controle krijgt. 

- Warren Buffett zei dat onverwachte gebeurtenissen zoals die in Japan vaak koopgelegenheden zijn, maar gaf niet te kennen dat hij nu zelf zwaar gaat investeren in Japan. 

- Oorlog in Libië en opstanden in tal van Arabische landen, van Syrië over Bahrein tot Jemen. Waarbij dus ook buurlanden van Saudi-Arabië volop in de kijker lopen. De olie wordt duurder. 

- De duurdere olie en de vrees dat de oorlog in Libië en de onrust elders in olierijke gebieden nog een hele tijd kan duren, leidt tot meer inflatievrees en lijkt het goud hoger te duwen. 

- Een grote deal in de telecomsector. Deutsche Telekom verkoopt voor 39 miljard dollar (27,5 miljard euro) zijn Amerikaanse mobilofoniedochter T-Mobile aan AT&T. Afwachten of de toezichthouders deze verdere concentratie in de VS markt zien zitten. 

Indien de deal doorgaat, kunnen Belgacom en Telenet vrolijk verwijzen naar de Amerikaanse markt, die zoveel groter is en waar toch ook maar twee, met een beetje goede wil drie, spelers de lakens uitdelen. 

Maar zelfs zonder groen licht van de toezichthouders kan Deutsche Telekom tekenen op 3 miljard dollar in cash, extra spectrum en een 3G roamingakkoord.

- Roularta blijft heel voorzichtig in zijn vooruitzichten maar keert wel een dividend uit. 

Meer over dit alles tijdens de chat van 12 uur tot 12.30 uur. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud