Advertentie

Vijf dingen die een belegger moet weten

Markten stevig onderuit: dure olie jaagt tegelijk inflatie hoger én dreigt wereldeconomie af te remmen, niet meteen geweldige combinatie. Dat was gisteren en eergisteren ook al te bedenken, maar vandaag zijn beleggers er gevoeliger voor. Niet alles heeft altijd veel logica. Euro Stoxx50 -1,4%, winst van de voorbije drie dagen er weer af, quoi. (Foto Bloomberg: lagere koersen in Tokio door de duurdere olie)

Libië: vluchtelingencrisis escaleert, Tunesië – zelf niet echt het meest stabiele land – compleet overrompeld. De internationale gemeenschap doet waar ze sterk in is: talmen. Er is geen eensgezindheid over ‘no fly zone’.

VS weten voorlopig ‘shutdown’ te vermijden (laatste was in 1996 & battle tussen Clinton & Gingrich).

Dat betekent dus ook dat de markten nu vrijdag ‘hun’ banenrapport krijgen, anders mocht het Bureau of Labor Statistics zoals de rest van Uncle Sam vrijdag de boeken toe doen.

Magere resultaten voorbeurs. UCB presteert iets beter dan verwacht in 2010, maar 2011 oogt erg mager. Vanaf 2012 belooft Doliveux wel gouden bergen, want dan ‘ruim tien jaar geen grote patenten meer die verstrijken’.  Mager is nog een eufemisme voor Wereldhave Belgium. Bezettingsgraad in 2010 maar 80,7%, 2011 zou nog slechter worden. De ‘E19-corridor’ Brussel-Antwerpen is duidelijk NIET de place to be op de kantorenmarkt.

Meer over dit alles tijdens de chat om 12 uur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud