Advertentie

Vooraanstaand Chinees adviseur pleit voor goudaankopen

China zou wat van zijn 2.850 miljard dollar aan deviezen moeten gebruiken om meer goud te kopen, zo zei een regeringsadviseur volgens lokale media (bericht via Reuters). 

Li Yining is een vooraanstaand econoom aan de universiteit van Peking en lid van een adviescomité voor het parlement. De goudpositie moet China helpen indekken tegen de devaluatie van buitenlandse valuta.

Er is evenwel discussie over de aanbeveling. Yi Gang, de man die verantwoordelijk is voor het beheer van het grootste deel van de deviezenreserve, zei recent dat China geen grote aankopen kan doen op de goudmarkt.

Dat zou het goud immers flink duurder maken, tot verdriet van Chinezen die voor huwelijken en andere gelegenheden traditioneel goud (moeten) kopen.

"Madhedgefundtrader" had het inmiddels op Zero Hedge over uitspraken van Warren Buffett tegen het goud. Het Orakel van Omaha ziet goud als een graadmeter van angst. Indien beleggers binnen een jaar banger zijn dan nu, dan wint goud. Indien niet, dat verliest het.

Indien u al het goud van de wereld zou nemen, dan is dat een waarde van 7.000 miljard dollar. Voor dat geld kan men activa hebben die heel wat productiever zijn, zoals:

- al de landbouwgrond in de VS ter waarde van 2.500 miljard dollar.

- Zeven Exxon Mobils

- U zou nog 1.000 miljar dollar aan cash over hebben.

Goud brengt geen inkomen op. Het ligt daar en laat de bezitter van het gele metaal zich voelen als een koning Midas.

Madhedgefundtrader weet het zo nog niet. Een gokje op angst ziet hij wel zitten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud