Waarom Belgacom en Telenet niet wild stijgen

Belgacom heeft in het derde kwartaal de verwachtingen voor de bedrijfskastroom (ebitda) en de omzet ruimschoots geklopt. De telecomgroep keert een interimdividend uit van 0,40 euro bruto per aandeel. Beleggers sturen het aandeel evenwel licht lager. De marktenredactie meldt me dat in analistencommentaren met wat ontgoocheling werd gereageerd op de hoogte van het interimdividend.

Telenet rekent op 16 procent omzetgroei en 20 procent groei van de bedrijfskasstroom (ebitda) voor 2009. Dat is aanzienlijk meer dan de oorspronkelijke doelstelling (14 procent meer omzet en 15 procent meer ebitda). De resultaten in het derde kwartaal liggen boven de analistenverwachtingen, maar het aandeel stijgt maar matig.

Waarom die matige koersreacties? Na enige discussie op de redactie is de conclusie dat het gaat over defensieve aandelen. Zelfs al doen ze (nog) wat beter dan verwacht, de euforie zal niet zo groot zijn dan wanneer één of ander beurskneusje de hoop doet ontstaan dat een turnaround is ingezet.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud