Advertentie

Wachten op de VS en vrezen voor opkomende markten

Het is vanmorgen vooral wachten op de Amerikaanse BBP-cijfers voor het vierde kwartaal, die om half drie worden vrijgegeven. 

Enkele uiteenlopende zaken die de aandacht trekken:

- De beurs van Bombay verliest bijna 2 procent en bevestigt zo de slechte gang van zaken voor die markt dit jaar. Dit staat in het teken van de inflatieproblemen voor opkomende markten (Joe Weisenthal, Money Game).

- Diezelfde Weisenthal post over een nota van Moody's over de VS. De tijd voor mogelijke actie door Moody's begint te korten en de waarschijnlijkheid voor het aankondigen van negatieve vooruitzichten in de komende twee jaar is aan het toenemen.

- Egypte probeert het internet lam te leggen in het land. Nomura zegt volgens Stefan Wagstyl op FT beyondbrics dat analisten nog altijd denken dat het regime zal overleven, maar tegelijk is hun zelfvertrouwen wel aangetast door het feit dat ze ook de instorting van het Tunesische regime niet hadden voorspeld. Overigens werden ook de Blackberry-toestellen het zwijgen opgelegd - het zal het vertrouwen van de internationale zakenlui in Egypte geen goed doen. 

- Tunesië en Egypte zijn nu niet meteen het soort opkomende markten waar u enthousiast over wordt, maar toch doen de gebeurtenissen daar mij terugdenken aan waarschuwingen dat de weg die de brede categorie "emerging markets" moet afleggen hobbelig zal zijn. Inflatie, stijgende voedsel- en grondstoffenprijzen kunnen in die samenlevingen snel voor sociale en politieke onrust zorgen. De verwachtingen zijn zo hoog gespannen voor die landen dat het effect op de wereldwijde markten van eventuele grotere problemen ook groot dreigt te zijn. 

- Technieuws: TechBull is geheel overspannen van het aanbod van nieuws over Nokia, Microsoft, LinkedIn, Amazon.com... en zal later vandaag posten.

Meer over dit alles tijdens de middagchat van 12 uur tot 12.30 uur. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud