Advertentie

Wat doet de ECB donderdag en hoe reageert de euro? Zeg het ons!

Morgen/donderdag is de grote dag van de ECB, met meer dan waarschijnlijk een renteverhoging met 25 basispunten tot 1,25 procent. De vraag is nu of voorzitter Jean-Claude Trichet (foto Reuters) meteen ook een vervolg aankondigt voor deze verhoging.

Uiteraard zal de bank dat niet  met zoveel woorden zeggen, maar codewoorden gebruiken die de graad van waarschijnlijkheid weergeven voor een volgende stap.

Brian Blackstone op WSJ Real Time Economics heeft het over een soort "verkeerslichtensysteem":

- 'Strong vigilance' of grote waakzaamheid betekent doorgaanse een renteverhoging voor de volgende maand.

- 'Monitor very closely' of 'van heel dichtbij in de gaten houden' is een trapje lager, een verhoging binnen twee manden.

- 'Monitor closely' of 'van dichtbij in de gaten houden' is nog een trap lager en betekent doorgaans dat de bank zich een drietal maand de tijd geeft om de situatie in te schatten.

Wat zijn uw verwachtingen, zowel voor de renteverhoging (of niet), de codetaal als voor de reactie van de dollar/euro? U kan uw visie kwijt in de reacties op dit stuk en/of u kan deelnemen aan de quiz hieronder in de chat box.

De chat donderdag blijft afzonderlijk van de quiz, die in deze aparte box plaatsheeft. Voor die quiz moet u inloggen via bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud