Advertentie

Wat te lezen over waar het naartoe gaat?

Waar gaat het met de wereld naartoe, in financieel-economische zin? Meer concreet: welke boeken te lezen om daar zicht op te krijgen? Wanneer we ons beperken tot recente boeken kom ik bij dit lijstje uit (voor een deel geïnspireerd door Philippe Gijsels, hoofd research BNP Paribas Fortis Global Markets):

Aftershock: reshaping the world economy after the crisis door Philippe Legrain. Een uitspraak van hem (2010): China exporteert vandaag in zes uur tijd even veel als in heel het jaar 1978.

Capitalism 4.0: the Birth of a new economy in the aftermath of crisis door Anatole Kaletsky  

EconoShock: van Geert Noels waarin hij de belangrijkste veranderingsfactoren bijeenbrengt en analyseert  

Fault Lines: Rahguram G Rajan : de diepere oorzaken voor de crisis  

Globalisation Fractures: van Charles Dumas over de strijd tussen de grote economische blokken, gouverneur King van de BoE vindt het een goed boek maar -misschien door een breuk in de globalisering - is het boek niet beschikbaar voor de Belgische Kindlegebruiker.  

Governing the Commons: Elnor Ostrom: over het beheer van collectief bezit

The Endgame: John Mauldin zie ook interview in Netto van het voorbije weekeinde en onze blogpost met video. 

The Great Stagnation: door Tyler Cowen, over het gebrek aan winstgevende, omzetgenererende innovatie – heel recent, groot debat in de VS over dit beknopte werkje  

The Next 100 years: George Friedman  

What Would Google Do: Jeff Jarvis over de transformatie van hele sectoren volgens het model Google/Amazon…

Ik ben ongetwijfeld interessante boeken vergeten, daarom deze oproep: signaleer ze mij (en dus tegelijk de Bear&Bull bezoekers en commentators). We zoeken boeken die een fundamentele visie brengen op de grote financiële en economische veranderingen die ons te wachten staan of zich nu al voltrekken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud