Advertentie

Winstalarm bij Galapagos op komst?

Analist René Verhoef van ABN AMBRO verwacht dat Galapagos binnenkort een omzet- en winstwaarschuwing zal uitsturen. Hij vreest dat het biotechbedrijf de omzetdoelstelling van 135 miljoen euro in 2010 niet gehaald heeft.

‘Better safe than sorry’, zo titelt de analist zijn kritisch rapport. Hij haalt het aandeel van de kooplijst en plakt er een hold-advies op met 14,30 euro koersdoel.
De inkomsten van Galapagos komen deels uit diensten aan andere farmabedrijven en deels uit mijlpaalbetalingen.

Verhoef verwachtte dat Galapagos in 2010 zo’n 68 miljoen euro inkomsten zou halen uit mijlpaalbetalingen, die het van partners ontvangt telkens als een onderzoeksproject vordering maakt. Verhoef nam alle mijlpaalaankondigingen bij zich en komt nog maar aan 32,6 miljoen euro. Hij erkent dat daar nog wat kan bijkomen maar het gat van 35,4 miljoen euro dichten lijkt hem niet meer mogelijk.

Onno van de Stolpe, ceo van Galapagos, reageert: 'In januari kunnen we nog mijlpalen halen die we in 2010 kunnen boeken. We zijn nog bezig. We voeren nog gesprekken met partners en het is wachten of ze akkoord gaan met de mijlpalen. Eind januari of begin februari zullen we een trading update geven en zeggen op hoeveel de omzet zal uitkomen.'

'Het is zoals elk jaar in spaning wachten. Dat is inherent aan onze business. We zijn geen soepfabriek waarbij we omzet en marge eenvoudig kunnen inschatten. Mijlpalen kunnen net binnen of net buiten een kwartaal vallen', aldus de topman.

Indien de omzet kager dan gepland zou uitvallen, zal dat volgens analist Verhoef ook twijfels oproepen over het slaagpercentage van preklinische onderzoeksprojecten. Dat kan een aanzienlijke impact hebben op omzet en cash flow in de jaren na 2010’, besluit de analist.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud