Advertentie

Zeven dingen die een belegger moet weten

(foto Didier Lebrun: CEO Bart De Smet van Ageas)

Opvallend vanochtend:

-  Grote maneuvers in de autowereld.  Toyota kondigt bij monde van voorzitter Toyoda zijn ‘Globaal Plan’ (© Dehaene) aan. In Toyota City hebben ze eindelijk ontdekt dat de groei dezer dagen in de groeimarkten zit, een boodschap die ze in Wolfsburg en zelfs in Detroit al lang geleden begrepen hadden.

- Grote overname in dieselland: Daimler en Rolls-Royce bieden 3,2 miljard voor Duitse engineeringparel Tognum en worden zo na Caterpillar de grootste fabrikant van zware dieselmotoren voor scheep- en luchtvaart. Gisteren al eerste bericht ter zake, vanmorgen was de deal rond.

- Niet alleen Toyota investeert in groeimarkten:  United Anodisers, the aluminiumbewerkers formerly known as Coil, investeren met steun van de deelstaatregering Saksen-Anhalt stevig in het Duitse Bernburg om de vraag uit de opkomende markten bij te benen.

- Ageas: globaal nettoresultaat beter dan verwacht, maar verzekeringsresultaat volgens CEO Bart De Smet zelf ‘onder de verwachtingen’. Verwerking MCS-claim blijkt onder IFRS een gruwelijk kluwen en doorploegen van 54 pagina’s resultaten is alleen de moedigste belegger (en enkele heldhaftige collega's) gegeven.

- Picanol: voor het eerst sinds 2007 weer winst, omzetstijging met 58% wel minder dan de ‘ongeveer 65%’ die Tack vooropstelde

- Markten: houden zich voorlopig koest, uitkijken naar Portugal dat later vandaag nog eens de teen in het water steekt met een veiling van overheidspapier op twee jaar.

- De olie gaat wat lager, wat de aandelenmarkten steunt. De toestand in Libië en andere Arabische landen blijft wat hij is, mogelijk heeft de markt dit nu verrekend in de koersen, tot de volgende grotere uitbarsting van onrust.

Meer over dit alles tijdens de chat van 12 uur tot 12.30 uur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud