Advertentie

Zeven dingen die u moet weten als belegger


- De ontkoppeling: kleine winsten op de Europese beurzen, uitgezonderd die in de periferie en dan vooral die van Griekenland. Overigens staat ook Spanje onder druk. 

- De euro neemt een adempauze: de markten zitten wat gevangen tussen de problemen in de Europese periferie en de kordate opstelling van de ECB (foto Reuters: voorzitter Jean-Claude Trichet van de ECB).

- De olieprijs daalt, maar het is juister van "volatiliteit" te spreken - de daling heeft te maken met allerlei geruchten over een onderhandeld vertrek van Khadaffi. Nog een factor: de OPEC maakt zich klaar om het verlies van Libische olie te compenseren. In Saoedi-Arabië heerst dan weer zenuwachtigheid over een protestdag die voor nu vrijdag is aangekondigd. 

- Van volatiel gesproken: Spector maakte een kleine winst, maar toch een winst - voor het eerst sinds 2004. Het aandeel steeg 10 procent maar de winst smolt dan weg. 

- Bois Sauvage stijgt fors, beleggers zijn blij met een kapitaalvermindering. 

- Nyrstar daarentegen verhoogt vooral zijn kapitaal, maar het aandeel blijft in de lift zitten - de aandeelhouder geloven blijkbaar vast dat het geld goed zal worden geïnvesteerd. 

- Chipproducenten kregen een ratingverlaging te slikken van Wells Fargo. 

Meer over dit alles tijdens de middagchat om 12 uur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud