Creyf's geeft holding korte naam

Creyf's, de op Euronext Brussel genoteerde holding met uitzenddochters en aanverwante activiteiten, verandert weldra zijn naam. "De nieuwe benaming moet beter de lading dekken", verklaart gedelegeerd bestuurder Michel van Hemele. "Voor de uitzendkantoren van Creyf's verandert niets." Concurrent Unique International wijzigde vorig jaar zijn naam in United Services Group (USG).

Op Euronext Brussel koos de ertsenverwerker Union Minière in 2001 al voor een andere, ietwat vreemde naam: Umicore. De holding De Beukelaar werd omgedoopt tot Think Media.

Michel van Hemele belooft dat de Antwerpse Creyf's-holding een korte, gemakkelijk uit te spreken naam krijgt. 'Het wordt niet Michel of Bart', grapt de topman, die verwijst naar zijn eigen voornaam en die van zijn rechterhand, Bart Gonnissen. 'We vonden het nodig de holding een naam te geven die beter past bij de brede waaier van activiteiten.' Creyf's houdt zich bijvoorbeeld ook bezig met gespecialiseerde uitzendarbeid, werving & selectie en detachering.

Eind november presenteerde de groep het nieuwe logo van de Creyf's-uitzendkantoren. Het logo bewaarde de traditionele kleuren, geel en groen. Het lachende gezichtje waarmee Creyf's bekend werd, werd verruild voor twee zwaluwen. De operatie-zwaluw kost circa 2,2 miljoen euro.

Alle algemene uitzendbureaus in Europa passen zich tegen maart aan de nieuwe look aan. Het kantoor in de Brusselse Schildknaapstraat beet in november de spits af. De kantoren lieten bewust de term 'interim' in hun nieuwe naam vallen omdat die in sommige landen een pejoratieve bijklank heeft.

Creyf's werd ooit opgericht door Herman Creyf, nog steeds een bekende figuur in de uitzendwereld. Tegenwoordig heeft Creyf's in heel Europa circa 730 vestigingen, waarvan 495 voor algemene uitzendarbeid. De meeste algemene uitzendkantoren zijn te vinden in de Benelux en Frankrijk. Creyf's is wel bezig met een expansiemanoeuvre in Zuid- en Centraal-Europa.

Algemeen wordt aangenomen dat 2002 een moeilijk jaar wordt voor de uitzendindustrie. Creyf's mikt op overnames in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Polen.

DB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud