Docpharma verdubbelt halfjaaromzet

(tijd-nieuwslijn) - Docpharma, de verkoper van generische geneesmiddelen, heeft in de eerste helft van het lopende boekjaar (tot 31 december 2001) een geconsolideerde omzet gehaald van EUR 6,25 miljoen.

Tegenover het vorige halfjaar verdubbelde de omzet (+111%), en tegenover de eerste helft van het vorige boekjaar 2000/2001 verviervoudigde hij zelfs (+337%). Voor het boekjaar 2001/2002, dat op 30 juni afloopt, verwacht Docpharma dat de omzet naar EUR 18,3 miljoen springt.

Financieel directeur Stijn van Rompay is tevreden met de omzetcijfers:" De resultaten zijn buitengewoon bemoedigend. Sedert de beursintroductie van Docpharma is het businessplan al twee keer naar boven toe bijgesteld. Desondanks overstijgt de kwartaalomzet opnieuw de verwachtingen." In het afgelopen kwartaal ging de omzet 80% hoger tot EUR 4 miljoen. In het eerste kwartaal van het lopende boekjaar bedroeg de omzet nog maar EUR 2,25 miljoen.

Voor het derde kwartaal van het lopende boekjaar bedraagt de verwachte omzet EUR 5,7 miljoen en voor het vierde kwartaal EUR 6,4 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud