GIMV verkoopt belang in Groep H. Essers

De Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV verkoopt haar 40%-participatie in Groep H. Essers aan de familie Essers, die hierdoor 100% van de aandelen in handen krijgt. Deze verkoop levert GIMV een meerwaarde op van EUR 16,0 miljoen.

Aangezien de transactie eind december 2001 plaatsvond, zal de volledige meerwaarde worden geboekt in 2001. Bovendien heeft deze transactie een positieve invloed van EUR 7,4 miljoen (of EUR 0,32 per aandeel) op de intrinsieke waarde van GIMV.

GIMV heeft naar eigen zeggen als aandeelhouder zijn rol gespeeld in de ondersteuning en de uitbouw van de Groep H. Essers. Met de steun van de GIMV realiseerde het bedrijf tussen 1990 en vandaag een groei van cash flow van 300% en een omzetstijging van 400%.

Groep H. Essers is een integrale logistieke dienstverlener opgericht in 1928. In de laatste 15 jaar heeft de groep zich naast transport ook uitgebreid in de domeinen van distributie, warehousing, polymer handling en assemblage.

Groep H. Essers stelt in totaal 950 mensen tewerk en beschikt over eigen modern rollend materieel (400 trekkers en 1.000 trailers) naast opslagplaatsen in Gent, Brussel, Courcelles, Tessenderlo en Italië. Over het afgelopen jaar realiseerde de groep een omzet van meer dan EUR 100 miljoen, met een cashflowmarge van 10%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud