Rechter keurt schikkingsvoorstel Microsoft af

(tijd-nieuwslijn) - Een rechter in Baltimore heeft vrijdag een schikkingsvoorstel van softwarebedrijf Microsoft afgewezen. Microsoft hoopte meer dan honderd rechtszaken van particulieren af te kopen door aan ruim 12.000 van de armste scholen in de VS geld, computers en software te geven. Daarbij zou het gaan om een totaalpakket van circa 1 miljard dollar.

Volgens de districtsrechtbank in Baltimore heeft het concern echter onvoldoende aangetoond genoeg geld uit te trekken voor de schikking. Bovendien is onduidelijk of de plannen indruisen tegen de mededingingswetgeving in de VS. Concurrenten, waaronder Apple, hadden al geklaagd dat Microsoft door de schikking zijn dominante positie verplaatst naar het onderwijs.

Microsoft moet nu een nieuw voorstel formuleren of de aanklachten van particulieren in de rechtszaal aanvechten. De zaken zijn aangekaart omdat Microsoft door zijn dominantie op de softwaremarkt te hoge prijzen voor zijn producten zou rekenen.

Microsoft kreeg het door de uitspraak zwaar op Wall Street. Een aanvankelijke koerswinst werd omgebogen in een verlies van 1 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud