Siemens verkoopt vestiging in Oostkamp aan EADS

De Duitse elektronicagroep Siemens heeft een voorakkoord bereikt voor de overname van haar vestiging in Oostkamp door EADS, de nummer twee in de luchtvaartindustrie.

Bij Siemens Oostkamp werken 244 mensen. De vestiging behoort tot de BCB-divisie, die actief is in communicatie en beveiligingstechnologie. Er worden onder meer onderdelen gemaakt van radarsystemen en speciale communicatieapparatuur.

De belangrijkste opdrachten komen van EADS, de nummer twee in de wereld voor lucht-, defensie en ruimtevaartindustrie, die deze producten ontwikkelt, integreert in de platformen en systemen en verder commercialiseert.

EADS heeft enerzijds in dit voorakkoord de intentie uitgesproken om BCB in zijn geheel over te nemen en orders voor meerdere jaren te geven. Anderzijds heeft Siemens duidelijke voorwaarden gesteld om de actuele tewerkstelling op peil te houden.

Het voorakkoord wordt de komende maanden verder in detail uitgewerkt. Verwacht wordt dat een definitief akkoord kan worden getekend tegen einde maart 2002. Dit zou tevens de overnamedatum zijn.

Siemens wil zijn BCB-divisie afstoten. Die behoort niet langer tot haar kerntaken. De sociale partners werden over het voorakkoord ingelicht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect