Ter Beke sluit 2001 toch met winst af

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische producent van vleeswaren en bereide maaltijden Ter Beke zal 2001 met positieve resultaten afsluiten. De verliezen van de eerste jaarhelft zullen gecompenseerd worden door de betere tweede jaarhelft. Ter Beke heeft bovendien vertrouwen in 2002.

In het eerste semester van 2001 kreeg Ter Beke een bedrijfsverlies van EUR 0,42 miljoen te slikken, terwijl het courant nettoverlies op EUR 2 miljoen uitkwam. Het tweede semester van vorig jaar was evenwel veel beter. "We zullen voor heel 2001 op elk niveau uit het rood blijven", vertelt gedelegeerd bestuurder Luc De Bruyckere aan Tijd-Nieuwslijn. Ter Beke had begin vorig jaar af te rekenen met stijgende grondstoffenprijzen, maar deze stabiliseerden zich in de tweede jaarhelft waardoor de marges herstelden. Daarnaast plukte Ter Beke ook de vruchten van de besparingen die in de eerste zes maanden werden doorgevoerd.

Ter Beke haalde in de eerste helft van vorig jaar een netto-omzet van EUR 82,6 miljoen. De Bruyckere kon nog niet zeggen of de omzet in de tweede helft hoger ligt, maar de verkopen waren vanaf het najaar 2001 alleszins goed. "We zien een sterke groei in onze tak voor bereide maaltijden, maar een achteruitgang bij vleeswaren. De volledige markt voor vleeswaren zat evenwel in het slop en we hebben ons marktaandeel zelfs lichtjes kunnen verhogen", stelt de topman.

De bereide maaltijden worden steeds belangrijker voor Ter Beke. In 2000 maakte deze tak ongeveer 50% van het totale verkoopvolume uit, terwijl dit in 2001 al 58% bedroeg. De groep wordt dus steeds minder afhankelijk van de crisissen in de vleesindustrie. Ter Beke heeft bovendien vertrouwen in dit jaar. "De verkopen waren goed vanaf het najaar van 2001 en de trend lijkt zich door te zetten", besluit De Bruyckere.

Alain Petit

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud