UCB verwacht winstgroei van 20% in 2001

De farmasector zet zijn expansie voort en bevestigt zijn winstgroei van het eerste halfjaar 2001. Toen steeg het courant resultaat voor belastingen van 148 tot 207 miljoen euro, een groei van 40%. De omzet steeg in het eerste halfjaar met 31% tot 769 miljoen euro.

Voor allergie/astma steeg het marktaandeel van Zyrtec/cetirizine in de Verenigde Staten. Zyrtec boekt verdere vooruitgang in Japan. Ook in Europa neemt de omzet toe.

In neurologie, zal de omzet van het nieuw anti-epilepticum Keppra in de Verenigde Staten, na het eerste volledig verkoopjaar, 100 miljoen euro bereiken.

In de Chemie Sector stijgt de omzet minder dan de vorige jaren. De marges liggen lager dan vorig jaar. "Daarmee wordt de lijn van het eerste halfjaar doorgetrokken", zegt UCB-woordvoerder Arnaud Denis. Toen steeg de omzet met 5,8% tot 347 miljoen euro. De courante winst verminderde in het eerste halfjaar met 47% tot 19 miljoen euro.

Om de voorziene hervatting van de vraag in 2002 voor te bereiden, is de productiecapaciteit van harsen verhardbaar door UV/EBC vermeerderd met 15.000 ton per jaar, door de bouw in China van een nieuwe monomerenfabriek. Die nieuwe fabriek werd volgens Arnaud Denis op 13 november jl. in gebruik genomen en is nu volledig operationeel. Deze harsen worden hoofdzakelijk gebruikt in de grafische kunsten, in de industriële coatings en in de elektronica.

De resultaten van de Film Sector blijven onder druk staan, vooral door de lasten verbonden met de ontwikkeling van nieuwe "specialty films". Ook die evolutie was in het eerste halfjaar al te merken. Toen zakte de courante winst met 70% tot 3 miljoen euro, terwijl de omzet nog wel steeg met 7,3% tot 205 miljoen euro. In het domein van de OPP-films, is de start van een nieuwe productie-eenheid in Groot-Brittannië voorzien voor begin 2002. Daardoor zou de Film Sector moeten kunnen profiteren van de groei van de markt van etiketten (labels).

HDo

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud