Yves Saint Laurent hangt schaar aan de wilgen

De Franse topcouturier Yves Saint Laurent heeft maandag zoals verwacht zijn vertrek uit de modewereld aangekondigd. De modekoning deed dat tijdens een persconferentie bij hem thuis, de eerste in veertig jaar.

Yves Saint Laurent, zichtbaar nerveus, beperkte zich tot het voorlezen van een verklaring en liet Pierre Bergé, de baas van het merk, antwoorden op de vragen van journalisten.

"Ik heb beslist dit vak vaarwel te zeggen", zei de ontwerper, "Mijn volgende défilé op 22 januari is het laatste".

Yves Saint Laurent maakte zijn debuut in 1955 als assistent van Christian Dior en volgde hem na diens dood op aan het hoofd van het modehuis Dior. In 1961 stichtte hij zijn eigen onderneming samen met Pierre Bergé. Samen met Coco Chanel, Christian Dior en Hubert de Givenchy liet Yves Saint Laurent een frisse wind waaien door de haute couture, waarbij hij vooral uitmuntte in assertieve damesmode.

De haute couture-producten van Yves Saint Laurent worden verkocht door Yves Saint Laurent Couture, een bedrijf dat nauw aanleunt bij Artémis, de privé-holding van François Pinault. De merknaam YSL voor prêt à porter-kleding is eigendom van Gucci, de Italiaanse dochter van Pinault Printemps Redoute. Analisten menen dat het vertrek van de grote modeontwerper zakelijk gesproken nauwelijks impact zal hebben.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud