Advertentie

Deceuninck: In welke mate kunnen jullie de stijgende grondstoffenprijzen doorrekenen aan jullie klanten en zal dit jullie resultaat beïnvloeden?

Een belangrijk element in onze kostprijs zijn inderdaad de PVC-harsen en hun additieven die wij samen mengen tot een uniek Deceuninck recept.

De prijzen worden maandelijks genegocieerd en er bestaan geen hedging-mogelijkheden. In tegenstelling tot andere jaren waarbij een aantal maanden prijsstijgingen werden gecompenseerd met een aantal maanden prijsdalingen, zijn de harsprijzen sinds juni vorig jaar continue blijven stijgen.

Door zijn marktleiderspositie wereldwijd heeft Deceuninck echter een sterke onderhandelingspositie en worden die stijgingen tot het minimaal mogelijke beperkt. Bij 15 à 20% van de Deceuninck-omzet, vooral bij grote Amerikaanse klanten, zijn de PVC-harsprijzen automatisch gelinkt aan de verkoopprijs. Voor de rest van zijn verwerkers en verdelers beschikt Deceuninck over de mogelijkheid een prijsverhoging door te voeren. Deceuninck maakt enkel in noodgeval gebruik van dit instrument, voor het laatst in 2000. Gezien de omstandigheden heeft Deceuninck dit jaar in juni aan zijn klanten een prijsverhoging aangekondigd.

Deze vraag werd beantwoord door Clement De Meersman, CEO Deceuninck

22134746

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud