Waar gaan jullie die aandelen halen voor deze ruil en wat gebeurd er dan met die preferente aandelen? Waarom zijn ze eigelijk in de eerste plaats gecreëerd? Kon Cofinimmo niet beter gewoon nieuwe gewone aandelen uitbrengen?

Cofinimmo: Wat gebeurt er in 2009 wanneer het publiek zijn preferente aandelen kan inwisselen voor gewone aandelen Cofinimmo?

Deze vraag werd beantwoord door Serge Fautré, Chief Executive Officer (foto) en Sébastien Berden, Financial Analyst & Investor Relations Officer

De preferente aandelen kunnen vanaf 2009 omgeruild worden tegen ordinaire aandelen Cofinimmo. Telkens een aandeelhouder een van zijn preferente aandelen wenst om te ruilen, zal Cofinimmo een nieuw ordinair aandeel uitgeven en het preferente aandeel schrappen.

Ter herinnering, deze preferente aandelen zijn in twee reeksen uitgegeven en dienden enerzijds voor de herfinanciering van de derde minderheidsbelangen (institutionele beleggers) in de opgeslorpte dochteronderneming Belgian Office Properties (BOP) (€ 75,8 miljoen) en anderzijds voor de financiering van de helft van de aankoop van het kantorencomplex Egmont (€ 83,3 miljoen).

Cofinimmo koos voor preferente aandelen bij de uitgifte van de eerste reeks daar het belang van de institutionele beleggers in BOP vertegenwoordigd was door gelijkaardige producten. Zij waren zeer tevreden met preferente aandelen ter vervanging van hun belang.

Voor de financiering van de helft van de aankoop van het kantorencomplex Egmont koos Cofinimmo opnieuw voor prefente aandelen daar, in compensatie voor hun preferent karakter, het dividend geplafonneerd kon worden op € 6,37 per aandelen (bruto). Dit betekend dus een uitsparing aan financieringskosten van € 0.93 per preferent aandeel (het voorziene dividend van 2004 op ordinaire aandelen is € 7,30).

22140509

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud