Advertentie

Bel20 biedt dividendrendement van 4 procent

(tijd) - Het verwachte dividendrendement van de Bel20 is door de aanhoudende koersval van de index opgelopen tot 4 procent bruto, het hoogste peil in tien jaar. Netto strijkt de particuliere belegger 3 procent op. Dat is de helft meer dan het, weliswaar een stuk veiliger, spaarboekje en bijna evenveel als de rente op een kasbon op drie jaar.

Op de Brusselse beurs is het dividendrendement opgelopen tot het hoogste peil in tien jaar. Dat leren berekeningen van het beurshuis Petercam. Het historische dividendrendement, dat rekening houdt met de dividenden die de bedrijven uit de Bel20 over het boekjaar 2001 uitkeerden, liep na de nieuwe koersval van de Bel20 op 19 juli op tot net geen 4 procent.

Belangrijker voor de belegger die nu instapt is evenwel het verwachte dividendrendement, dat rekening houdt met de dividenden die volgend jaar over het boekjaar 2002 worden uitgekeerd. Volgens de Petercam-ramingen bedroeg het verwachte brutodividendrendement op19 juli 4,2 procent. Dat betekent concreet dat als u nu 100 euro in een Bel20-korf investeert, u mag verwachten dat die investering een coupon van 4,2 euro oplevert. Dat is uiteraard wel in de veronderstelling dat de Bel20-bedrijven hun dividend het komend jaar licht kunnen verhogen. Netto strijkt de particuliere belegger na aftrek van 25 procent roerende voorheffing een coupon van 3 procent op.

Het volledige artikel kunt u lezen in De Financieel-Economische Tijd van 20 juli

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud