Brusselse beurs behoort tot goedkoopste aandelenmarkten ter wereld

De Brusselse beurs is met een koers-winstverhouding van 13,5 voor 2002 nog steeds een van de goedkoopste aandelenmarkten ter wereld. Nochtans kreeg Brussel over de voorbije zes maanden de grootste realiteitscheck te verwerken. De winstvoorspellingen voor de bedrijven uit de Bel20 daalden met 14 procent. Dat leert de rondvraag van het onderzoeksbureau JCF bij analisten.

De Financieel-Economische Tijd publiceert voortaan maandelijks een overzicht van de koers-winstverhoudingen voor de voornaamste aandelenmarkten in de wereld. Die maandelijkse rondvraag wordt aangeleverd door het Franse onderzoeksbureau Jacques Chahine Finance (JCF), dat vanuit zijn kantoren in Londen, New York, Parijs, Madrid, Milaan en Singapore bij analisten winstprognoses van beursgenoteerde bedrijven verzamelt en analyseert.

Uit het onderzoek van JCF blijkt duidelijk dat de Brusselse beurs nog steeds een van de goedkoopste beurzen ter wereld is met een verwachte koers-winstverhouding van 13,5 voor 2002, tegenover een verwachte winstgroei van 18 procent. Dat is een stuk minder dan de meeste andere indexen uit Europa. Zo noteren de sterbedrijven uit de Euro Stoxx50 gemiddeld tegen 20,9 keer de verwachte winst over 2002. In de VS waarderen beleggers het gemiddelde technologieaandeel op Nasdaq tegen een koers-winstverhouding van 49, en dat is in de veronderstelling dat het verhoopte spectaculaire winstherstel met liefst 148 procent er ook effectief komt.

Het volledige artikel verscheen in De Financieel-Economische Tijd van 4 april

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud