Advertentie

Fondsbeheerders somber over Amerikaanse aandelen

(tijd) - Vermogensbeheerders zijn somber over Amerikaanse aandelen, maar behouden in het algemeen hun geloof in aandelen. Dat blijkt uit een enquête die onderzoeksbureau Gallup en beurshuis Merrill Lynch maandelijks uitvoeren bij 279 fondsbeheerders, die in totaal 632 miljard dollar (625 miljard euro) beleggersgelden beheren.

Een goede 57 procent van de gepolste fondsbeheerders bestempelt Amerikaanse aandelen als het duurst gewaardeerd. 45 procent van de fondsbeheerders acht de aandelenmarkten globaal 'ondergewaardeerd'.

Dat is een stuk meer dan in april, toen slechts 17 procent aandelen een koopje vond. Toch vreest 20 procent van de gepolste beheerders dat de onderwaardering van aandelen de komende 12 maanden nog zal toenemen.

Uit de enquête komt duidelijk het wantrouwen tegenover het Amerikaanse bedrijfsleven naar voren. Slechts 19 procent acht de kwaliteit van de winstcijfers het best in de VS, tegenover nog 42 procent in april. Ruim een derde van de vermogensbeheerders heeft het meest vertrouwen in de Britse bedrijfsresultaten, 22 procent zweert bij ondernemingen uit de eurozone.

Over het komende decennium verwachten de 279 fondsbeheerders een gemiddeld jaarlijks nominaal rendement op hun portefeuille van 6,6 procent. Slechts 3 procent acht een return van minstens 10 procent haalbaar, 7 procent vreest het met minder dan 4 procent per jaar te zullen moeten stellen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud