Advertentie

Brusselse 'Vrije Markt' start op 15 november

(tijd) - Dinsdagavond gaf de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) haar goedkeuring aan de beursintroductie van het farmabedrijf Propharex op de Vrije Markt van Euronext Brussel. Maandag komt een buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van Propharex bijeen om de kapitaalverhoging goed te keuren die met de beursintroductie gepaard gaat.

Op 10 november wordt de inschrijvingsperiode opengesteld. Vanaf maandag 15 november zou Propharex dan op de koerstabellen van Euronext Brussel noteren, waarmee eindelijk de aftrap voor de Vrije Markt gegeven wordt.

De goedkeuring van het prospectus had nogal wat voeten in de aarde. Enerzijds wou de CBFA er zeker van zijn dat de eerste introductie op de Vrije Markt voorbeeldig verliep. Anderzijds hadden de beurshuizen die de introductie begeleiden weinig ervaring met dat soort operaties, valt in de wandelgangen op te vangen. In de goedgekeurde versie van het prospectus is bijvoorbeeld de belofte opgenomen van de huidige hoofdaandeelhouders, de familie Capart, dat zij nog zeker twee jaar de meerderheid van de aandelen in handen houden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud