Eerste niet-bancaire bevek interesseert ook kleine belegger

(tijd) - De bevek Amonis, de eerste niet-bancaire bevek die vorig jaar het levenslicht zag via de Voorzorgskas voor Geneesheren, Tandartsen en Apothekers (VKG), wordt ook ontdekt door de particuliere belegger. 'Tien procent van de inschrijvingen gebeurt buiten het pensioenfonds om, door particuliere beleggers', stelt Carl Haeck, financieel directeur van de VKG. Hij stelt dat de meeste compartimenten het gevoelig beter doen dan hun benchmark of referentie-index.

De VKG lanceerde in september vorig jaar het dienstenplatform Amonis. Het platform wil in het kader van de aanvullende pensioenvorming een gamma van financiële producten aanbieden voor alle beroepsgroepen uit de gezondheidssector.

Een van die producten is de bevek Amonis, de eerste niet-bancaire bevek. die in de eerste plaats als belegging geldt voor het pensioenfonds van de geneesheren, tandartsen en apothekers. Maar de bevek is ook door de Commissie voor het Bank-en Financiewezen (CBF) erkend en kan daardoor eveneens verdeeld worden bij particuliere beleggers. Die publieke inschrijvingen gebeuren via Bank Corluy, dat optreedt als financiële en administratieve agent.

'Hoewel we geen publiciteit maken voor de bevek, stellen we vast dat er ook belangstelling is vanwege de kleine beleggers. 'Dit jaar verkochten we zo'n 700-tal deelbewijzen tegen een eenheidsprijs van 2.500 euro aan particuliere beleggers', zegt Haeck.

Haeck merkt op dat 6 van de 10 compartimenten van de bevek beduidend beter presteren dan hun referentie-index. 'Het gaat om de compartimenten Global Large Cap Value, Global Large Growth, European Mid Cap Growth, Euopean Small Cap, Emerging Markets Large Cap en Japan Mid Cap. Daaruit blijkt dat actief beheer wel degelijk voor meerwaarde kan zorgen', aldus Haeck

Het volledige artikel kunt u lezen in De Financieel-Economische Tijd van 31 augustus

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud