EMD ziet beursgang naar Vrije Markt eind mei, begin juni

(tijd-nieuwslijn) - De distributeur van muziekinstrumenten EMD is van plan midden april het prospectus voor zijn beursintroductie op de Vrije Markt van Euronext Brussel in te dienen bij de CBFA. De eerste notering zou dan tegen half mei, begin juni kunnen plaatsvinden. Dat vernam Tijd-Nieuwslijn van Marc Lepage, financieel directeur van EMD.

EMD was aanvankelijk van plan eind 2005 naar de beurs te trekken, maar opteerde bewust voor enige vertraging. Het bedrijf was immers heel druk bezig met enkele investeringsprojecten in China. Enerzijds gaat het om de bouw van een magazijn bestemd voor het consolideren van containers (lees: het vullen met bestellingen), anderzijds om de vorming van een joint venture voor de productie van koffers voor slaginstrumenten.

'Dat was een bewuste vertraging, maar nu maken wij alles klaar om naar de beurs te trekken', legt Lepage uit. Vorige week werden de besprekingen met Small Cap Finance hervat en daarbij was ook de beursvennootschap Weghsteen & Driege aanwezig, die de operatie zal begeleiden.

Bij de beursintroductie zal 10 tot 15 procent van de aandelen in EMD worden aangeboden. 'Het wordt een 50/50-operatie waarbij de helft van de aangeboden aandelen bestaande aandelen zijn en de andere helft nieuwe aandelen die via een kapitaalverhoging worden gecreeerd', zegt Lepage. Dit betekent dat dus 5 of 7,5 procent bestaande aandelen zullen worden aangeboden en dat daarnaast 5 of 7,5 procentnieuwe aandelen zullen worden gecreeerd. Volgens Lepage is de kans het grootste dat het twee keer 7,5 procent wordt, al ligt de eindbeslissing hierover bij hoofdaandeelhouder Leonardo Baldocci.

EMD wil met de opgehaalde middelen vooral zijn verdere expansie financieren en aldus zijn groei versnellen. EMD hield zich aanvankelijk bezig met de distributie van muziekinstrumenten, maar verkoopt nu vooral muziekinstrumenten en accessoires onder de merknaam Stagg. Deze producten laat EMD voor het grootste deel in China vervaardigen. Binnenkort gaat EMD in het kader van een joint venture zelf dus koffers voor slaginstrumenten maken in China. 'De oprichting van die joint venture is bijna officieel', gaf Lepage nog mee.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud