Mobistar vervangt GIB in Bel20 vanaf 11 november

(tijd-nieuwslijn) - Vanaf maandag 11 november treedt Mobistar hoogstwaarschijnlijk toe tot de Bel20. De mobilofoonoperator vervangt dan holding GIB. Dat maakte de marktautoriteit van Euronext Brussel bekend.

De marktautoriteit meent dat GIB niet langer een voldoende liquide aandeel is, nu er op de holding een bod loopt van Ackermans & van Haaren (AvH). Moest ondanks het bod het percentage vrij verhandelbare aandelen (free float) toch meer dan 15% bedragen, blijft GIB in de index.

Euronext Brussel krijgt zicht op de free float na 6 november, wanneer het bod van AvH op GIB afloopt. Als de free float onder de 15%-drempel daalt op die dag, kan Mobistar GIB vervangen op vrijdag 8 november, na beurstijd. Vanaf maandag 11 november behoort het telecom-aandeel dan echt tot de Bel20.

In de Bel20-index verdwijnen dan de 89 GIB-aandelen en komen er 124 Mobistar-aandelen in de plaats. Aangezien het verschil tussen de twee gewichten beperkt is, blijven de gewichten van de andere Bel20'ers in de index onveranderd.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud