Nederlandse beleggers krijgen advies via sms

(tijd) - De Nederlandse beleggingsvennootschap Eureffect start met beleggingsadviezen via sms'jes. De vennootschap richt zich tot klanten die geen geld hebben voor een beheerder, maar toch beleggingsadvies wensen. Als de gebruiker via sms ingaat op het advies, wordt zijn order afgehandeld in hoogstens 13 minuten.

De vier berichten die Eureffect bij een transactie verstuurt, kosten samen 2,20 euro. Voorts brengt de vennootschap 0,75 procent van de onderliggende waarde in rekening. Bij een order van 400 euro is de belegger bijgevolg 32,20 euro kwijt, schrijft de Nederlandse zakenkrant Het Financieel Dagblad.

'Het is een intrigerend bericht', reageert de Belgische toezichthouder CBFA. 'In Belgiƫ ontvingen we nog geen aanvragen voor een dergelijke dienstverlening. Of we zo'n dossier zouden aanvaarden, is moeilijk te zeggen. Het zou afhangen van de inhoud van het dossier', meldt de woordvoerder van de toezichthouder. De Belgische grootbanken hebben geen plannen voor de dienstverlening. Ze vinden dat de financiƫle behoeften van de klant veel beter worden ingevuld via persoonlijk beleggingsadvies.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud