Advertentie

'Neuf Cegetel maakt zich op voor beursgang'

(belga) - Het Franse telecombedrijf Neuf Cegetel zou alles in gereedheid brengen voor zijn introductie op de beurs, in september van dit jaar. Dat schrijft de krant La Tribune vrijdag. De waarde van het bedrijf wordt op 3 miljard euro geschat. Eerder liet Belgacom, dat nu een belang van zo'n 5 procent heeft in Neuf Cegetel, al zijn interesse blijken in een mogelijke overname.

De beursgang van Neuf Cegetel zou één van de grootste zijn dit jaar in Europa. Volgens La Tribune en The Financial Times is het Franse telecombedrijf gestart met het selecteren van een bank, die het moet begeleiden bij zijn beursgang. Goldman Sachs, BNP Paribas en Credit Suisse First Boston hebben een belang in Neuf Cegetel, en maken dus deel uit van de favorieten.

De beslissing over welke bank het wordt, zou volgende maand vallen. De beursgang zelf is voorzien voor september, schrijven de kranten. Het zou gaan om één van de grootste beursintroducties in Europa dit jaar. Het bedrijf is, inclusief zijn schulden, 3 miljard euro waard. Neuf Cegetel is de nummer drie op de breedbandinternetmarkt in Frankrijk, met een marktaandeel van 13 procent.

De meerderheid van het kapitaal van de onderneming is in handen van Louis Dreyfus en van SFR (Vivendi), elk voor 28 procent. Belgacom controleert zo'n 5 procent van het kapitaal. In januari verklaarde topman Didier Bellens in La Libre Belgique en De Tijd dat hij interesse heeft in het dossier Cegetel. 'Maar dat wil niet zeggen dat we het doen', relativeerde hij toen ook nog.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud