On-linebank Cortal biedt Europese fondsen Vanguard aan

(tijd) - De directbank Cortal België biedt de Europese fondsen van de Amerikaanse groep Vanguard aan haar particuliere cliënten aan. Vanguard richt zich vooral op grote institutionele beleggers, maar forceert via het akkoord met Cortal een belangrijke doorbraak op de Europese markt van particuliere beleggers. 'De goedkope dienstverlening die Vanguard geeft aan zijn grote fondsenbeleggers wordt nu ook opengesteld voor de kleine belegger', stelt Rudy Dupont, algemeen directeur van Cortal België.

Het samenwerkingsakkoord tussen Vanguard, de Amerikaanse specialist van indexfondsen, en Cortal draagt de naam 'Cortal Avenue'. Het is beschikbaar voor Belgische beleggers met een minimum beleggingskapitaal van 25.000 euro.

Het kerngedeelte (core), 60 procent van het kapitaal, wordt belegd in een combinatie van indexfondsen van Vanguard die beleggen in aandelen en obligaties. Indexfondsen zijn fondsen die trouw een onderliggende referentie-index volgen. Omdat ze de index slaafs volgen, liggen hun beheerskosten lager dan actief beheerde fondsen die het beter willen doen dan een referentie-index.

'Toch krijgen de beleggers via het akkoord ook kansen om het beter te doen dan de beurs', merkt Dupont op. 'De resterende 40 procent van het kapitaal, het zogenaamde satellietkapitaal, wordt geïnvesteerd in actief beheerde fondsen. Op die manier combineert de belegger de veiligheid van indexfondsen met de soepelheid van beursbeleggingen.'

Het volledige artikel verscheen in De Financieel-Economische Tijd van 19 juni

Abonnees kunnen de volledige tekst hier lezen

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud